Ana Sayfa Genel Üniversite Hayatında Yapılması Gereken 10 Şey!

Üniversite Hayatında Yapılması Gereken 10 Şey!

8 min read
2
1
2,550

1-)ERASMUS

Avrupa’da yüksek öğretimin kalitesini arttırmak amacıyla,yüksek öğrenim kurumları arasında öğrenci değişimi sağlayan bir Avrupa Birliği Programı’dır.Bu program sayesinde Avrupa Birliği’ne üye veya üyelik süreci devam eden ülkelerdeki üniversitelerde okuyan öğrenciler Avrupa Birliği’ne üye olan ülkelerdeki üniversitelerde uzun veya kısa süreli öğrenim görebilmektedir.

Bu program sayesinde dünyanın farklı yerlerinden insanlar tanıyabilir,farklı kültürler öğrenebilir ufkunuzu genişletebilirsiniz.

Erasmus ile ilgili yazmış olduğum yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

2-)YATAY GEÇİŞ

Eğer beklentilerinizi karşılamayan bir üniversitede iseniz başka üniversiteye geçiş yapma ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.Yeni arkadaşlıklar edinebilirsiniz.Bu sayede bölümünüzle ilgili tanımış olduğunuz çevrenizde şimdiden iki katına çıkacaktır.Türkiye’nin farklı yerlerinde üniversiteler arasındaki farkları görebilirsiniz.Farklı bir şehirde yaşama imkanınız olabilir.

3-)BOL BOL GEZMEK

Üniversite zamanı ile iş hayatını karşılaştırdığımızda,üniversite hayatında daha çok boş vaktimizin olduğunu görürüz.Bu zaman içerisinde Türkiye’nin farklı yerlerini veya yurt dışını gezebilirsiniz.Bu sayede kabuğunuzun dışına çıkarak farklı yerler görme imkanınız olur.Bu geziler sırasında edinilen bilgiler,arkadaşlıklar,tecrübeler ilerleyen zamanlarda sizler için büyük bir referans olacaktır.

4-)YABANCI DİL ÖĞRENMEK

Dünya global bir köy haline geldi.Yabancı ülkelerden insanlarla iletişim kurmak artık çok kolay.Dünya üzerinde bir çok insanın bildiği İngilizce,İspanyolca,Almanca gibi dilleri öğrenmeniz profesyonel iş hayatında sizlere çok büyük referans olacaktır.

Eğer İngilizce biliyorsanız dünyanın bir çok yerine yapacağınız seyehatlarınız sizin için çok kolay olacaktır.Eğer Japonca bilen bir mühendis adayıysanız Türkiye’de bulunan Japon firmaları için diğer adaylardan bir adım daha öndesiniz demektir 🙂

5-)KULÜP FAALİYETLERİNDE YER ALMAK

Üniversitelerde geniş yelpazede birbirinden farklı klüpler bulunmaktadır.Bir klüp bünyesinde çeşitli görevler almanız hem arkadaş edinmeniz açısından hem mesleki veya sosyal gelişim açısından önem taşımaktadır.

Yeni mezun ve iş arayan biriyseniz,başvurduğunuz firmanın İnsan Kaynakları Uzmanı için dikkat çekici bir özellik olabilir.

6-)ÇEVRE YAPMAK

Üniversite hayatında dünyanın farklı yerlerinden kişilerle tanışabilirsiniz.Bu arkadaşlıklar sayesinde;Konyalı bir arkadaşınız varsa Konya’yı  ucuz bir şekilde gezebilirsiniz 🙂 Üniversitede iken bir mühendis adayı ile tanıştıysanız ilerde belki güzel projeler çıkarabilirsiniz.Örnekleri çoğaltmak mümkündür.

7-)GELECEK HEDEFLERİNİ İYİ BELİRLEMEK

Hedefi olmayan bir insan dümensiz bir gemiye benzer.Bir oraya bir buraya savrulur gidersiniz.Üniversitede iken gelecek hedeflerinizi belirlemeniz ilerki yaşantınızda istediğiniz konuma ulaşabilmeniz için sizlere fayda sağlayacaktır.Üniversitede iken,gelecek için belirlediğiniz hedefler doğrultusunda neler yapılması gerektiği hakkında bilgi edinebilirsiniz.Bu sayede diğer adaylardan bir adım önde olursunuz.

8-)BOL BOL KİTAP OKUMAK

Kitap en iyi dosttur.Gerçekten de öyle.Kitap okuyarak kendinizi bir çok konuda geliştirebilirsiniz.Kelime dağarcığınızı genişletirsiniz.Bakış açınızı değiştirebilirsiniz.Bilgili bir insan olursunuz.Bu sayede hayatınızı daha anlamlı hale getirebilirsiniz.Çevrenizdeki insanlara kendinizi daha iyi ifade edersiniz.İnsanlara öğrendiğiniz faydalı bilgileri aktararak karşıdaki kişi için fayda sağlayabilsiniz.

9-)FUARLARA,KONFERANSLARA KATILMAK

Bölümünüzle alakalı fuarlara,konferanslara,seminerlere katılabilirsiniz.Bu sayede bölümünüz için önemli seviyede bulunan kişi veya firmalarla görüşebilirsiniz.

10-)SOSYAL OLMAK

Pratik veya teorikte çok iyi bir mühendis olabilirsiniz.Fakat iki kelimeyi bir araya getiremeyen bir mühendis olmanız sizin için tam bir kabustur.Çeşitli sosyal aktivitelere katılmanız,insan ilişkilerinizi geliştirmeniz için sizlere yardımcı olacaktır.

<a href=”https://click.linksynergy.com/link?id=RDfSfkG/l5I&offerid=507388.1324700&type=2&murl=https%3A%2F%2Fwww.udemy.com%2Ftinkercad-ile-arduino-programlama%2F”><IMG border=0 src=”https://udemy-images.udemy.com/course/480×270/1324700_e442_2.jpg” ></a><IMG border=0 width=1 height=1 src=”https://ad.linksynergy.com/fs-bin/show?id=RDfSfkG/l5I&bids=507388.1324700&type=2&subid=0″ >

Buna Benzer Yazılar Göster !
Daha Fazlasını Yükle - Konuk Yazar
Daha Fazla Göster -  Genel

2 Yorumlar

  1. ilyas

    28 Mart 2017 at 22:05

    Ders yok yani,

    Reply

    • Bilal Kaya

      24 Nisan 2017 at 11:53

      Dersler de önemli tabi ki 🙂 Ders haricinde yapılması gerekenler olarak düşünsek 🙂

      Reply

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bak Bakalım ?

Lazer İşleme Makinesi Yapımı

Merhaba arkadaşlar,bu projemizde sizlerle birlikte lazer işleme makinesi yapımını göreceği…