Ana Sayfa Bilişim Büyük Sıçrama | Elektronik ve Bilişim Sanayimizin Öyküsü

Büyük Sıçrama | Elektronik ve Bilişim Sanayimizin Öyküsü

2 min read
0
0
2,459

Türkiye’nin teknoloji tarihini ele alan ‎Büyük Sıçrama belgeseli,Osmanlıdan başlayarak günümüze kadar ki Elektronik ve Bilişim  Sanayimizin öyküsünü bizlere anlatmaktadır.Belgeselde,aralarında Murat Belge,Hakan Altınay,Halit Kıvanç,Faruk Eczacıbaşı,Prof. Dr. Aydın Köksal gibi tanınmış isimlerin olduğu 50 kadar konuşmacı, Türkiyenin 19.yy dan günümüze teknoloji serüvenini anlatıyor.Yaklaşık olarak 100 saatlik çekimlerden kurgulanan ve 55′er dakikalık 3 bölümden oluşan bir belgesel film,söyleşilerin toplandığı kitabı ile uzun yıllar bu alanda gençlere örnek ve bilgi kaynağı olarak kalacaktır.

İlk bölümde,Osmanlı İmparatorluğu – Türkiye Cumhuriyeti ekseninde; 1980 yılına kadar olan süreçte yerli elektronik sanayinin kuruluş evresi ele alınıyor.

İkinci bölümde,1980-2000 yılları arasında telekomünikasyon ve tüketici elektroniğinde yaşanan sıçramalar; GSM, internet ve uydu teknolojilerinin Türkiye’ye gelişini ele alınıyor.

Üçüncü bölümde, 2000’li yıllarda yaşanan elektronik ve bilişim yakınsamasının günümüzdeki izdüşümü ve Türkiye’nin yakın gelecekteki teknoloji potansiyelini konu alıyor.

Büyük Sıçrama Belgeseli hakkında daha fazla bilgi almak ve yapılan söyleşileri okumak için, http://www.buyuksicrama.com adresini ziyeret edebilirsiniz.

 

Buna Benzer Yazılar Göster !
Daha Fazlasını Yükle - Muhammet Özcan
Daha Fazla Göster -  Bilişim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bak Bakalım ?

IEEE YTÜ 16. İLTEK Günleri

“Sadece Derse Girerek Mühendis Olunmaz!” sloganı ile yıllardır profesyonel işle…