Ana Sayfa Labview Labview : Program Çalıştırma

Labview : Program Çalıştırma

2 min read
0
0
2,076

Merhaba Arkadaşlar bu yazımızda Labview’de yazdığımız programları nasıl çalıştırabileceğimizi ve durdurabileceğimizi  göreceğiz.Yazmış olduğumuz programları çalıştırmak ve durdurmak için ön panelde ve blok diyagramda bulunan aşağıda gösterilmiş olan düğmeler kullanılır.

 

labview_çalış

1. Tek Seferlik Çalıştırma (Run)

2. Sürekli Çalıştırma (Run Continuously)

3.Programı Sonlandırma (Abort Execution)

4. Programı Geçici Olarak Durdurma (Pause)

Labview programının çalıştırılabilmesi için  1 numaralı çalıştırma düğmesi yukarıda görüldüğü gibi olmalıdır. Eğer ok simgesi kırık şekilde görünüyorsa o programda bir hata olduğu anlaşılmalıdır.Bu hata düzeltilene kadar program çalışmaz.Programı durdurmak için ise 3 numaralı düğmeye basmamız yeterlidir.

Program çalıştırıldığında hata ortaya çıkması durumunda hataları tespit edebilmek ve program çalışmasının anlaşılabilmesi için blok diyagramda bulunan “Highlight Execution(ampul sembolü) ” düğmesi kullanılır.

labview_yavaş

 

Bu düğme açık hale getirildiğinde program çalışması yavaşlatılacak ve blok diyagramda tüm değerlerin değişimi ve bilgi aktarımı görsel olarak animasyonlu bir şekilde ifade edilecektir.Bu düğme açık olarak bırakıldığında ön panelde de program yavaş çalışacaktır.

Bi daha ki yazıda görüşmek üzere !!!

Buna Benzer Yazılar Göster !
Daha Fazlasını Yükle - Muhammet Özcan
Daha Fazla Göster -  Labview

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bak Bakalım ?

IEEE YTÜ 16. İLTEK Günleri

“Sadece Derse Girerek Mühendis Olunmaz!” sloganı ile yıllardır profesyonel işle…