Ana Sayfa PLC Schneider PLC – Twido Suite ile PLC Programlama

Schneider PLC – Twido Suite ile PLC Programlama

4 min read
0
0
5,102

Merhaba Arkadaşlar , bu yazımla beraber Schneider PLC programlamaya giriş yapacağım.İş hayatımda edindiğim tecrübeleri elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım. Schneider PLC ile programlama yaparken Twido Suite programı üzerinden anlatımlarımı yapacağım.

Anlatımlarımda Schneider PLC TWDLCAA40DRF Modelini kullacağım.Bu modeli inceleyecek olursak 40 adet I/Q sahip,bunların 24 tanesi input,16 tanesi ise outputtur.

Şimdide Twido Suite Programını yakından inceleyelim. Twido Suite programını incelediğimiz zaman basit bir arayüze sahiptir. Kullanımı oldukça kolaydır.

Twido Suite programını açtığımız zaman karşımıza çıkan sayfada ‘’Programming’’ Mode seçerek  programımızı açıyoruz

Açılan sayfada yeni bir proje oluşturmak için Create a new project kısmını tıklıyoruz. Projemizin ismini,yazarını ve nereye kayıt olacağını buradan yazıyoruz ve Create diyerek tamamlıyoruz.

Projemizi oluşturduktan sonra şimdi de Twido Suite programındaki segmeleri tanıyalım.

Describe segmesinden kullanacak olduğumuz PLC’yi ekliyoruz. PLC’ye ek olarak ilave edecek olduğumuz Dijital Input ve Output, Analog Input ve Output kartlarımızı ekleyebiliriz.Bunların yanı sıra PLC’miz ile diğer ara birimlerin  haberleşme ağını buradan kuruyoruz.

Program sekmesine tıkladığımız zaman sağ üst köşedeki Configure > Configure the Harware kısmından PLC’mizin içindeki Input ve Output adreslerini görüyoruz. Bunlara isimler vererek gerekli ayarları bu kısımdan yapabiliriz.

Program>Configure > Configure the data kısmında sol tarafta bulunan Simple Objects kısmından %M,%MW,%MD,%MF,%KW,%KD,%KF gibi dahili bitleri ve registerları görebiliriz. Function Object kısmından kullanabileceğimiz Timer ve Counter sayılarını görebiliriz.

Program>Debug sekmesine tıkladığımız zaman bu kısımda PLC ile bilgisayarımızın bağlanmasını sağlıyoruz.

Program>Program sekmesinde ise program yazıyoruz.

Bu yazımızda genel olarak Twido Suite programını tanıdık.Bir daha ki yazı da görüşmek üzere !

Buna Benzer Yazılar Göster !
Daha Fazlasını Yükle - Muhammet Özcan
Daha Fazla Göster -  PLC

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bak Bakalım ?

IEEE YTÜ 16. İLTEK Günleri

“Sadece Derse Girerek Mühendis Olunmaz!” sloganı ile yıllardır profesyonel işle…