Ana Sayfa Gömülü Sistem Görme engelliler için Akıllı Saat

Görme engelliler için Akıllı Saat

2 min read
0
0
2,539

Güney Kore merkezli Dotincorp şirketi dünya da ilk kez görme engelliler için tasarlanmış kol saati üretti.Sadece 27 gram ağırlında olan bu saat Apple vari tasarımı ile oldukça dikkat çekiyor.

Görme engellilerin okuyup yazmasını sağlayan Braille alfabesi(Körler alfabesi) yöntemi ile çalışan kol saati İki kolon taşıyan dikdörtgen düzen üzerine dizilmiş altı kabartılmış noktadan oluşur. Her iki kolonda üçer nokta bulunur. Noktalardan her biri 64 farklı kombinasyondan birini oluşturması için farklı şekillerde dizilir.

Saat, Bluetooth aracılığıyla bir akıllı telefona bağlanır ve herhangi bir uygulamadan veya servisten herhangi bir metni alabilir (Messenger’ı, Google Haritalar’dan gelen yönergeleri düşünün vb.).Üzerinde 32 Bit ARM Cortex M4F M0 işlemci,400mAh Pil,BlueTooth LE 4.2 ve dokunmatik sensör bulunmaktadır.Manyetik şarj cihazı ile kolaylıkla saati şarj edebiliriz.

Dot’un kurucusu ve CEO’su Eric Ju Yoon Kim saatlerin yaklaşık 100.000‘inin bu yıl satışa sunulacağını bildirdi.Fiyatının ise yaklaşık olarak 320 $ olacağı tahmin ediliyor.

Buna Benzer Yazılar Göster !
Daha Fazlasını Yükle - Muhammet Özcan
Daha Fazla Göster -  Gömülü Sistem

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bak Bakalım ?

IEEE YTÜ 16. İLTEK Günleri

“Sadece Derse Girerek Mühendis Olunmaz!” sloganı ile yıllardır profesyonel işle…