Merhaba arkadaşlar.

Bu yazımda haftalardır gündemimizi meşgul eden bir konu hakkında bilgi vereceğim. IDEF’17 yani Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı. Dünyanın birçok yerinden gelen devlet yetkilileri, özel şirket sorumluları da burada misafirimiz olacak. Peki nedir bu IDEF, neler sergilenir, ülkemizdeki etkisi nedir,beraber bakalım.

IDEF; 1993 yılından beri 2 senede bir düzenlenen, zırhlı kara araçlarından İHA’lara, denizaltılardan hava savunma sistemlerine ve daha bir sürü alanda ürünün sergilenmesine olanak sağlayan kimine göre bir sergi alanı, kimine göre ise bir pazar alanı. Fuar bu denli geniş çaplı olunca güçlü devletlere de bir nevi gövde gösterisi yapma şansı veriyor aslına bakarsanız. Tabi bizim de milli firmalarımız gurur kaynağımız olacaktır burada. Özellikle ASELSAN bu alanda adı duyulmadık teknolojilerle bu pazara çıkacaktır -sızdırılan fotoğraflar bunu gösteriyor- ve birkaç asır önce olduğu gibi bu büyük pastadan payımızı almaya başlıyoruz.

Peki neler göreceğiz biraz daha yakından bakalım fuarımıza. Fuarın en gözdesi şüphesiz Rusya’nın getireceği S-400 hava savunma sistemi. Bu sistem ülkemiz içinde çok büyük önem arz ediyor aslına bakarsanız. Uzun menzilli balistik füzeler terör örgütlerinin bile elinde varken böyle bir sisteme ne kadar çok ihtiyacımızın olduğu aşikar. Kendi imkanlarımızla ürettiğimiz hava savunma sistemlerimiz henüz bunlarla başa çıkabilecek düzeyde değil maalesef. Ama umutsuz vaka değiliz tabiki :). Kısa menzilli hava savunma sistemlerimiz mevcut ama dediğim gibi tabii ki yeterli değil. Şuan bizim için en önemli olan projelerden biri de TF-X 5. nesil savaş uçağımızın prototipi ilk kez görücüye bu fuarda çıkacak. Tabi silahlı tayyaremiz HÜRKUŞ-C’yi de unutmuyorum. İlk defa görücüye çıkacaklardan biri yine silahlı İHA’mız ANKA, sınırda göreve başlamış olsa bile henüz görücüye çıkmamıştı İHA’mız. İlk hibrit zırhlı aracımız HIZIR’ı da unutmuyoruz. Füzelerimizden radarlarımızdan bahsetmiyorum bile. Daha birçok ‘yerli ve milli‘ ürünümüzün sergileneceği fuara fırsatı olanlarımızın ziyaret etmesini canı gönülden tavsiye ederim :).

Elhasıl,böylesine kapsamlı bir fuara kimlerin katılabileceği sorusu aklımızda beliriyor. Fuar organizatörleri öncelikle aldıkları kararla sadece alanında uzman kişileri ve firmaları davet etmeyi planlıyordu. Fakat bugün öğle saatlerinde Milli Savunma Bakanı Fikri IŞIK yaptığı açıklamada 10.05.2017 tarihinden itibaren (fuarın 2. günü) şehit yakınları, gaziler ve ilgili öğrencilerin de ziyaret edebileceğini duyurdu.

Fuarla ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Vatanımıza milletimize hayırlara vesile olması dileğiyle bereketli günler.

Buna Benzer Yazılar Göster !
Daha Fazlasını Yükle - Konuk Yazar
Daha Fazla Göster -  Etkinlikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bak Bakalım ?

Lazer İşleme Makinesi Yapımı

Merhaba arkadaşlar,bu projemizde sizlerle birlikte lazer işleme makinesi yapımını göreceği…