Ana Sayfa Labview Labview : Shift Register

Labview : Shift Register

3 min read
0
0
3,020

Merhaba Arkadaşlar , bu yazımda sizlere döngülerde kullanacağımız ‘Kaymalı Kaydeciler’ denilen  Shift register konusunu anlatmaya çalışacağım.Döngüler ile programlama yapılırken,bazen döngünün önceki sonuçlarını çağırmamız gerebilir.Labview programlama dilinde , kaymalı kaydediciler ile döngülerde üretilen önceki sonuçlara ulaşabiliriz.

Döngülerimize shift register eklemek için , döngünün çercevesi üzerine sağ tık yapıp çıkan menüden ‘add shift register ‘ seçeneğini seçmeliyiz.Böylece aşağıdaki şekilde de görüldüğü gibi döngümüzün sağ ve sol olmak üzere şekildeki gibi kaydedicilerler gelecektir.Birden fazla shift register eklemek isterseniz aynı işlemi tekrar yapmanız gerekmektedir.Önceki döngülere ait birden fazla veriyi kullanmak isterseniz kaydedici sayısını artırabilirsiniz.Bunu için kaydedici üzerine sağ tık yapıp ‘add element’ seçeneğini seçmeniz gerekir.

labview_shift_register_for_while

 

Aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi shift register çalışma yapısı,döngüye giren değer bir önceki devirden çıkan değerdir.

shift_register

 

For Döngüsü Örneği

Başlangıç sayısını kendimiz belirlediğimiz bir çarpma işleminde,sayımızı 2 ile çarpıp 4 döngü sonunda sırayla 10-20-40 ve 80(sonuç) değeri elde ediyoruz.

 

 

Labview_shift_register_for_front

 

Labview_shift_register_for_back

 

Programa byradan http://bit.ly/2ihH2H8 ulaşabilirsiniz.

 

While Döngüsü Örneği

Başlangıç sayısını kendimiz belirlediğimiz bir çarpma işleminde,sayımızı 2 ile çarpıp 4 döngü sonunda sırayla 10-20-40 ve 80(sonuç) değeri elde ediyoruz.

Labview_shift_register_for_front

 

Labview_shift_register_while_back

 

Programa byradan http://bit.ly/2jB24gd ulaşabilirsiniz.

Buna Benzer Yazılar Göster !
Daha Fazlasını Yükle - Muhammet Özcan
Daha Fazla Göster -  Labview

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bak Bakalım ?

IEEE YTÜ 16. İLTEK Günleri

“Sadece Derse Girerek Mühendis Olunmaz!” sloganı ile yıllardır profesyonel işle…