Ana Sayfa Genel Animal Scanner Application Project

Animal Scanner Application Project

4 min read
0
2
60

Merhabalar, Ben Oğuzhan Alasulu. Bugün size Finlandiya Luma Start Projelerinde Türkiye’de ilk 50’e girme başarısına sahip olan Animal Scanner Application Project‘den bahsedeceğim.(ASA Project) Bu projenin temellerini atan ve üretim sürecini başlatan kişi olarak hizmeti benimsemiş bir birey olmaktan gurur duyuyor  ve başta proje öğretmenlerim olmak üzere proje ortaklarımı kutluyor, Roboturka ekibine en içten dileklerimi sunuyorum.

ASA Project, insanların hayvanlar hakkında daha geniş bir  yelpazede bilgi edinmesini sağlar. Projemizin temeli, sahipli ya da sahipsiz hayvanların kayıt altına tutulmasına dayalıdır. Barkod sistemi ile sağlanan bu depolama hizmeti tarayıcı üzerinden bağlanabileceğiniz neocities barındırma hizmetleri üzerinden kodlanmış ve kamuya açık hale getirilmiştir. ASA Project’i diğer projelerden ayıran nüanslardan biri olan canlı hakkında derinlemesine bilgi hizmeti, başta barınak hizmetleri olmak üzere hayvanlar üzerinde yapılan sosyal projelerin de gerçekleşmesi sürecini oldukça kolaylaştırmaktadır. Her hayvana özel olarak üretilen barkod ve tarayıcı sayfası ile herhangi bir hayvanın taksonomik bilgilerine, aşılarına, çoğunluklu olarak zaman geçirdiği konuma, dünyadaki popülasyonlarına ve benzeri birçok bilgiye barkod sistemi ile ulaşılabilecektir. Aşı takvimi gibi birçok bilgiye toplum ve barınaklar tarafından da erişim sağlanacaktır. Akabinde hayvanların zaman geçirdiği konum bilgilerinin ışığında kaçak ticaretin de büyük oranda önüne geçilmesi sağlanacaktır.

ASA’yı nasıl kullanabilirim? Proje ekibi tarafından kodlanan sitemize tarayıcı üzerinden giriş yaparak “barkodu tarat” seçeneğiyle gördüğünüz barkodu taratma imkanınız bulunmaktadır. Hayvana özel üretilmiş barkodu okuttuğunuz an hayvan ile ilgili olan web adresine otomatik yönlendirilirsiniz. Bu adreste hayvanın takma ismine, türüne, biyolojik bilgilerine, cinsiyetine, aşılarına, çocuk sayısına, doğum yerine vb. bilgilerine erişebilirsiniz.

https://asaproject.neocities.org/ sitesi üzerinden şahsımız tarafından barkodlanmış hayvanları taratabilir ve bu sayede detaylı bilgilerine erişebilirsiniz.Ayrıca sitemiz üzerinde işitme engelli bireyler için işaret dili desteği bulunmaktadır. [İşaret dili geliştirilme aşamasındadır.] Bu sayede işitme engelli bireyler de projemizden yararlanabilecektir.

Proje İnstagram Sayfası

Proje Youtube Sayfası

Buna Benzer Yazılar Göster !
Daha Fazlasını Yükle - Muhammet Özcan
Daha Fazla Göster -  Genel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bak Bakalım ?

IEEE YTÜ 16. İLTEK Günleri

“Sadece Derse Girerek Mühendis Olunmaz!” sloganı ile yıllardır profesyonel işle…