Ana Sayfa Bilişim Eğitimde bir devrim:micro:bit

Eğitimde bir devrim:micro:bit

4 min read
0
0
7,997

İngiltere’de ortaokul çağındaki öğrencilere dağıtılacak olan micro:bit  akıllı özelliklerle kodlanabilir bir mikro bilgisayardır.BBC,çocuklara bilim,teknoloji,mühendislik alanlarında ilham vereceğini umuyor.Bu atılımın uzun vadede ülke geleceği için çok güzel bir yatırım olduğu görülüyor.Çocukları küçükten eğitmenin,tüketen biri değil üreten biri olmanın çocuklara aşılanması o ülke için kuşkusuz mükemmel bir yatırımdır.

Bizlerde Türkiye’de yaşayan bireyler olarak ülkemizde de bu gibi çalışmaların öneminin kavranmasını umut ediyoruz.Malesef söylemem gerekiyor ki;ülkemizde gençler üretmekten çok tüketmeye odaklı yetiştiriliyor.Umarız bu çağrılarımız sonunda karşılığını bulacak.Bu kadar içimizi döktükten sonra biraz micro:biti tanıyalım.

BBC micro:bit Nedir?

50*40 mm boyutllarında ve board üzerinde 2 buton ve 5×5 düzeninde 25 kırmızı led bulunmaktadır.Yeşil ve mavi renklerin de dahil olduğu farklı tasarımlarla gelecek.

Çocuklar web tabanlı arayüzlerle bir çok şeyi programlayabilir.micro: bit üzerinde accelerometer ve compass bulunmaktadır.Bu sayede hareketi ve ivmeyi ölçebilir.

Butonlarla oyun kontrol edebilir hatta telefondaki müzikleri bile değiştirebilir.Çünkü boardun üzerinde kendi bluetooth’u vardır.Bu sayede bluetooth özelliği olan akıllı telefon,tablet ve diğer akıllı cihazlarla iletişim kurabilir.

Board üzerinde,crocodil kablolar ile çalışan 5 tane ring vardır.Sıcaklık,nem,yakınlık sensörü eklemek istediğimiz zaman bu ringleri kullanabiliriz.

Aynı zamanda bu ringler sayesinde motorlara veya diğer aktüatörlere sinyal gönderebiliriz.micro:bit’i bilgisayara bağladığımızda tıpki bir USB sürücü gibi çalışır.

microbit

BBC micro:bit nasıl programlanır?

Çocuklar,web tabanlı düzenleme araçları sayesinde programlayabilecek.Microsoft Touch Develop Language,JavaScript,Pyhton,C++  ve Görsel Programlama Dilleri ile programlanabilecek.Web tabanlı olduklarında bu programları tabletlerden veya akıllı telefonlarımızdan çalıştırılabiliyor.

Programı derledikten sonra bluetooth ve wireless yoluyla micro:bit’e yükleyenebiliyor.

micro:bit hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

 

Buna Benzer Yazılar Göster !
Daha Fazlasını Yükle - Konuk Yazar
Daha Fazla Göster -  Bilişim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bak Bakalım ?

Lazer İşleme Makinesi Yapımı

Merhaba arkadaşlar,bu projemizde sizlerle birlikte lazer işleme makinesi yapımını göreceği…