Ana Sayfa Arduino Arduino ile USB Rubberducky Yapımı

Arduino ile USB Rubberducky Yapımı

6 min read
2
0
8,462

Öncelikle size biraz USB Rubberducky nedir ondan bahsedeyim. Rubberducky, Hak5 adlı kuruluşun çıkarmış olduğu istenildiği gibi programlanabilen bir USB dir. Rubberducky bilgisayara takıldı mı kendini normal bir depolama aygıtının aksine klavye olarak tanıtıp yüzlerce satırlık klavye işlemlerini birkaç saniye içinde gerçekleştirebilen bir alettir. Yani siz bu alet sizin fiziksel olarak tuşa dokunma işleminizi dijital olarak çok hızlı bir şekilde gerçekleştirir. Peki nedir bu aletin amacı? Bu alet günümüzde pek çok iyi ve kötü huylu hackerların kullandığı bilgisayarlarda gerekli izinleri almak ya da şifreleri ele geçirmek gibi işlemleri çok ufak bir sürede gerçekleştirmek için kullanıyor. Tabi yanlış anlaşılma olmasın. Bizim burada amacımız sizi böyle bir cihaz hakkında bilgilendirmek ve bu aletin nasıl bir şey olduğunu sağlıklı yollarla test etmek isteyen arkadaşlar için yüksek bir mevla ödemeden nasıl yapılacağını göstermektir.

Materyaller:

-Arduino Pro Micro (Pro micro olmasına dikkat edin)

-Micro SD Card Module

-Micro SD Card

-Birazcık kablo

 

Kablo bağlantısı aşağıdaki gibi olacaktır

Yüklemeniz gereken kodu en son vereceğim.

Not: Yüklerken Arduino Leonardo’yu seçin.

Şimdi ise mikro sd kartın içine yerleştireceğimiz kodu nasıl bir şekilde yazacağımızı anlatacağım. İlk önce kartı bilgisayara takıp “script”  isimli bir .txt dosyası oluşturun.

Kod fonsiyonları gayet basit.

GUI ……  — GUI komutu windows tuşunu belirtir. Noktalar yerine yazacağınız herhangi bir karakterle birlikte bu kod dizini kısayol açar. Mesela noktalar yerine “r” karakterini (tırnak işareti olmadan) yazsaydınız bu kod “çalıştır” bölümünü açacaktı.

STRING …… — Bu fonksiyon doğrudan yazı yazmanızı sağlar. STRING komutuyla klavyede gerçekleşen herhangi bir açma ya da kapama işlemini gerçekleştiremezsiniz. Sadece yazı yazmak içindir. “STRING merhaba dünya” komutu “merhaba dünya” yazısını ekrana açık bir platforma direkt olarak iliştirir.

ENTER — Enter tuşu bildiğiniz üzere

DELAY … — Bu komut yazdığınız diğer komutlar arasında gecikme sağlar. Neden böyle bir fonksiyona ihtiyacımız olur. Çünkü siz cmd yi açtınız diyelim. Cmd nin bilgisayarınızda açılma süresi 0.1sn ama aletimiz diğer koda 0.1sn den önce geçerse bütün kod çöker ve aacımıza ulaşamayız. “…” yerine yazılan sayı milisaniye cinsinden değerlendirilir. Mesela DELAY 20,  20 ms bekler diğer satıra geçmeden önce.

Şimdi size daha iyi açıklaması için çok basit bir uygulama göstereceğim.

Bakalım bu kod ne diyor. Arduino bilgisayara takıldıktan sonra 2 sn bekle. Sonra “çalıştır” ı aç. 50 ms bekle. Sonra oraya cmd yaz. Enter a bas. 0.2 s bekle. Sonra “shutdown -p” yaz. Enter a bas.

Anladığınız üzere bu kod en basit bir şekilde bilgisayarı kapatıyor. Kodlar değiştirilerek çok farklı işlem yapılabilir.

Not: Şimdilik İngilizce klavyede çalışıyor bu kodlar ama ben farklı bir program yazarak bunun Türkçe klavye için yamasını yapmayı düşünüyorum. Yapınca da sizlerle paylaşacağım.

Benim Kendi Cihazım Buna Benziyor

    

Örnek Video:

Kod:

http://www.mediafire.com/file/czckgdxobrp7gxj/Duckduino-microSD.rar

Buna Benzer Yazılar Göster !
Daha Fazlasını Yükle - Ege Yücel
Daha Fazla Göster -  Arduino

2 Yorumlar

  1. hamza

    29 Ekim 2017 at 14:21

    meblağ olsa güzel olur mevla yerine

    Reply

  2. Cyber

    30 Aralık 2017 at 18:35

    Bende türkçe yapmaya çalıştım baya uğraştım ama yapamadım arduino içindeki keyboard.h dosyasını sıfırdan ya kendin yazıcaksın ekleme çıkarma yaparak yada farklı bir yol bulacaksın en sonunda farklı bir yol buldum ama türkçe yazıyor

    Reply

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bak Bakalım ?

Arduino ile Micro SD Kart Modülü Kullanımı

Merhaba. Bugün sizlerle mikro sd kart modülünün nasıl kullanılacağını anlatacağım. Bu yazı…