Ana Sayfa STM32F4 Discovery STM32F7 :Dünya’nın ilk 32-bit Cortex-M7 Tabanlı Serisi

STM32F7 :Dünya’nın ilk 32-bit Cortex-M7 Tabanlı Serisi

6 min read
0
0
4,759

Merhaba arkadaşlar,

Bu yazımızda sizlere, ST’nın en yeni ,en güçlü Cortex-M prosessörü,ARM Cortex-M7 tabanlı ilk mikrokontroller ürünü olan STM32 F7 hakkında ilk izlenimlerimizi paylaşacağız.

2014 Eylül ayında,ST bu seriyi duyurmuştu.Bir çok kişide merak ediyordu açıkçası ve sonunda ürün kullanıcıyla buluştu.Bu ürünle birlikte geliştiricilere daha zeki,esnek,yenilikçi, özellikler sunuluyor.

En büyük özelliklerinden biri,STM32 F7 serisi diğer STM32 F4 serisine göre daha hızlı işlem yapmaktadır.Hesaplama süresinin daha kısa olduğunu söylemek gerekiyor.STM32 F7,kodları daha hızlı execute (düzenlemek) etmektedir.

Aşağıdaki resimde de bu karşılaştırma sonucunu görüyoruz.Resim işlenirken geçen hesaplama süreleri arasındaki fark neredeyse 2 kat olarak göze çarpmaktadır.

ray

STM32 F7,200Mhz bir mikrodenetleyiciye sahiptir.STM32 F7,ses ve vidyo oynatıcı,ses kaydedici,grafik gibi özellikleri de desteklemektedir.

Göze çarpan en büyük özelliklerden bir tanesi de,STM32 F4  serisinde olmayan ethernet soketi.Bildiğimiz gibi internet of things artık inkar edemeyeceğimiz bir gerçek.St için de kuşkusuz internet of things çok önemli bir yere sahip.Bu sayede kit üzerinde bulunan ethernet soketiyle,internetle bağlantı kurabiliriz ve internet of things konusunu bu seri ile birlikte adeta yaşayabiliriz.İnternet of Things ile bir çok cihazın birlikte çalışması gereken durumlar olabilir.Tabi ki de bunun için hız da çok önemli bir yere sahip.Bu kadar fazla cihazın birlikte çalıştığı ve hızlı olduğu bir sistemde güçlü bir mikrokontrollöre ihtiyaç vardır.STM32 F7 ile bu özellikler bizlere sunuluyor.

STM32 F7 üzerinde ayrıca dokunmatik ekran da bulunmaktadır.Önceki serilerden olan,STM32 F429 üzerinde 2.4″ dokunmatik ekran vardı.STM32 F7’de ise,4.3-inch 480×272 kapasitif dokunmatik ekran bulunmaktadır.Önceki versiyona göre biraz büyük diyebiliriz.

STM32 F7’nin üzerinde bulunan dokunmatik ekran ile görsellik açısından hoş projeler geliştirme fırsatı sunuluyor.Bu sayede,STM32 F7 ile vidyo oynatma,resim basma gibi özellikler kullanıcılar için güzel fırsatlar sunmaktadır.

STM32 F7 üzerinde tasarlayacağımız arayüzle,eklediğimiz butonlarla,resimlerle,animasyonlarla evimizin otomasyonunu da kendimiz yapabiliriz.Bu özelliği sizin inovatif düşüncelerinizle harmanladığımız zaman,çok hoş projelerin çıkacağını hayal ediyor gibiyim.

connect

Sistem Gereklilikleri

STM32 F7 programlamak için bazı gerekliliklerimiz var.Kullandığımız işletim sistemi önemli.Ayrıca bir tane de  mini USB kablosu temin etmemiz gerekmektedir.

• Windows® (XP, 7, 8)
• Mini USB kablosu

Geliştirme Araçları

• IAR EWARM (IAR Embedded Workbench®)
• Keil® MDK-ARM™
• GCC-based IDEs (free AC6: SW4STM32, Atollic® TrueSTUDIO®,…)

Yaptığımız araştırmalara göre  STM32 F7’nin yurtdışı fiyatı yaklaşık 46-50 dolar arasında seyretmektedir.Bunun micro serisinin fiyatı da 27 dolardan başlayan fiyatlarla kullanıcıyla buluşmayı beklemektedir.Muhtemelen bu ürünün Türkiye yansıması,dolar-lira arasındaki farklarla şekilleneceği bekleniyor.

 STM32F7 Hands-on seminerleri

ST,STM32 F7 ile bilgilendirici seminerler düzenleyecektir.Yurtdışında farklı noktalarda düzenlenecek olan bu seminerler hakkında başvuru ve detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Biz de roboturka.com olarak,15 Temmuz’da Frankfurtta olacak olan seminere başvurumuzu gerçekleştirdik.Eğer katılım gerçekleşirse,buradan sizlerle seminer hakkındaki izlenimlerimizi de paylaşmak istiyoruz.

STM32 F7 hakkında,kendi sitesindeki bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Buna Benzer Yazılar Göster !
Daha Fazlasını Yükle - Konuk Yazar
Daha Fazla Göster -  STM32F4 Discovery

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bak Bakalım ?

Lazer İşleme Makinesi Yapımı

Merhaba arkadaşlar,bu projemizde sizlerle birlikte lazer işleme makinesi yapımını göreceği…