Ana Sayfa Robotik Little Sophia İle Tanışın

Little Sophia İle Tanışın

2 min read
0
4
1,530

Hemen hemen herkes Hanson Robotics tarafından geliştirilen insana en çok benzeyen, uluslararası basın manşetlerinde sıkça yer alan, hatta Suudi Arabistan’dan vatandaşlık bile alan meşhur Robot Sophia’yı tanıyordur.

Hanson Robotics’ın kurucusu David Hanson , genç kızlara STEM, Kodlama ve Yapay Zeka konularını öğrenmelerini sağlamak amacıyla Yapay Zekaya sahip Robot Sophia’nın küçük kız kardeş versiyonu olan Little Sophia yarattı.

Little Sophia, Sophia’nın küçük kardeşi ve Hanson Robotics ailesinin en yeni üyesidir. 35 cm boyunda ve 7-13 yaş arası çocuklara STEM, Kodlama ve Yapay Zeka konularını öğretiyor. Little Sophia yürüyebilir, konuşabilir, şarkı söyleyebilir, oyun oynayabilir ve ablası gibi şakalar yapabilir.

Little Sophia’nın Özellikleri

Little Sophia, Robot Sophia ile aynı sevimli kişiliğe sahiptir. Yoğun bir şekilde meraklı, canlandırıcı bir şekilde masum ve benzersiz bir şekilde eğlencelidir. Çok çeşitli insan yüz ifadeleri üretebilen ve insan benzeri bir yüze sahip robottur. Sadece komutlara cevap vermekle kalmıyor, aynı zamanda aktif olarak konuşmalara da katılıyor. İnsansı tasarımla birlikte sahip olduğu eşsiz tepki, Sophia’yı akıllı, eğitici bir arkadaş haline getiriyor.

Little Sophia’nın Kickstarter fonlaması için hazırlanan reklam filmi

Little Sophia hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Buna Benzer Yazılar Göster !
Daha Fazlasını Yükle - Muhammet Özcan
Daha Fazla Göster -  Robotik

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bak Bakalım ?

IEEE YTÜ 16. İLTEK Günleri

“Sadece Derse Girerek Mühendis Olunmaz!” sloganı ile yıllardır profesyonel işle…