Ana Sayfa Havacılık ve Uzay Flex-Plane : Kanatlarını Kuş Gibi Savuran Drone

Flex-Plane : Kanatlarını Kuş Gibi Savuran Drone

2 min read
0
0
1,563

Kaliforniya’da yaşayan elektronik mühendisi  Ran D. St. Clair, kuş gibi çırparak havayı kat eden dokuz parçalı bir drone inşa etti. ‘Flex-Plane’ ismini verdiği bu drone, esas olarak dokuz adet bağımsız, birbirine bağlı sabit kanatlı drone’dan oluşmaktadır. 74 metre (243 foot ) kanat açıklığına sahiptir.

İlk tasarım olarak 33 metre kanat açıklığında 3 parçalı olarak tasarlanıp denenen Flex-Drone, başarılı sonuçlar alarak bugün ki halini almıştır. 3 parçalı Flex-Drone’un çalışma videosunu aşağıda görülmektedir.

Ran D.St. Clair uçağın nasıl çalıştığını ve yapısını  şu şekilde açıklıyor. Uçakların kendisi, son derece basit ve ucuzdur, hobi sınıfı parçalar ve köpük tahtadan yapılmıştır. Donanımının, bir arkadaşıyla işbirliği içinde oluşturduğu Open Aero VTOL açık kaynaklı yazılım aracılığıyla her motorun aynı anda yönetildiği ana alıcı ve uçuş vericisine dayanmaktadır. Bu şekilde, Flex-Plane’ın karakteristik kanat hareketinin fark edilmeyecek kadar istikrarlı bir şekilde uçmasını sağlamaktadır.

Sonuç olarak etkileyici ve basit bir makine olan Flex-Plane, kişisel bir hobi projesi olarak oldukça başarılı bir pojedir. Çeşitli çırpma ve salınım hareketlerini iyi bir şekilde yapabilerek, mütevazı türbülansta bile düzgün ve iyi sönümlenmesini sağlamaktadır.

Buna Benzer Yazılar Göster !
Daha Fazlasını Yükle - Muhammet Özcan
Daha Fazla Göster -  Havacılık ve Uzay

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bak Bakalım ?

IEEE YTÜ 16. İLTEK Günleri

“Sadece Derse Girerek Mühendis Olunmaz!” sloganı ile yıllardır profesyonel işle…